Logo School in beeld

Schoolprofilering

De Vier Windstreken

De Vier Windstreken

De Vier Windstreken (D4W) is een christelijke stichting met vijftien basisscholen en één speciaal basisonderwijs in het Groene Hart. School in Beeld is gevraagd om voor elk van deze scholen een pakkende video te ontwikkelen waarin we het unieke verhaal van elke school tot leven brengen. Deze video’s zijn een belangrijk communicatiemiddel in de structurele aanpak van De Vier Windstreken om de zichtbaarheid van de scholen te vergroten.

Profileringsplan

Maar… wat is dan het verhaal van de school?
Elke school heeft samen met LOU communicatie een profileringstraject gevolgd, met als concreet eindresultaat een allesomvattend ‘verhaal van de school’. Dit verhaal is het inhoudelijke vertrekpunt voor elke video.

De video geeft ouders in slechts 2 à 3 minuten een duidelijk kijkje in de school en laat zien waar de school voor gaat en staat. De video’s zijn gemaakt in een videoformat, met herkenbare stijlelementen, die horen bij De Vier Windstreken. Op deze wijze is er ruimte voor het verhaal van elke school, maar past het visueel gezien ook allemaal bij De Vier Windstreken.

In dezelfde stijl hebben alle scholen ook een geheel nieuwe website, waarop onze video’s optimaal gepresenteerd kunnen worden. Zo beschikt elke school van De Vier Windstreken over een krachtig visitekaartje, perfect om nieuwsgierige ouders te informeren en te enthousiasmeren.

 

Social media video’s

Voor maximale impact hebben we niet alleen individuele video’s voor elke school gemaakt, maar ook vier social media video’s gecreëerd. Twee van deze video’s zijn gericht op het aantrekken van nieuwe leerlingen, terwijl de andere twee zich richten op het werven van personeel. Zo beschikken de scholen over krachtige video’s om ouders en toekomstige collega’s nog doelgerichter te bereiken.